25.7.2010

Väkivallalle löytyy aina ymmärtäjiä

Nyt on jo vanha juttu, että Päivi Räsänen ja se joku toinen KD-hemmo möläyttelivät idioottimaisia lausuntoja Helsingin Pride-iskusta. Jotain että "kyllähän sen ymmärtää, että joku hermostuu, kun homot tulee tuolla tavalla näkyville" tai "ei luulis olevan yllättävää, että saa turpaansa, jos on näkyvästi homo".

Mielestäni asian voi nähdä osana laajempaa patriarkaattista sukupuolipoliisitoimintaa. Lausunnot rinnastuvat melko suoraan väitteisiin siitä, että jos joku kehtaa olla nainen ja yksin liikkeellä tietyssä paikassa tiettyyn aikaan, niin ihan oma vika, että tulee raiskatuksi.

Mutta onpa tuota muunkinlaista väkivallan hyväksymistä. Tänä aamuna Hesarin sivuilla on hämmentävä uutinen Ruoholahden ja Lauttasaaren alueella nastoja pyöräteille kylvävästä vandaalista. Uutisen keskustelussa joku kommentoi:
Pyöräaktivistit nähdään usein turmelemassa arvokkaita henkilöautoja, joten kyllä sen ymmärtää, että joku haluaa laittaa röyhkeitä pyöräilijöitä kuriin.


Nii, vittuako hyppivät silmille kaikenlaiset pyöräilevät hipit saatana. Henkilöauto on pyhä hegemonia, jota ei loukata! (Ei sillä, että autojen kumien puhkomisessa aktivismimuotona olisi mitään puolusteltavaa.)

"Some men just want to watch the world burn."

Ei kommentteja: