5.5.2013

Jarkko Tontti on tyhmä ja mulkku

Tutustuin Jarkko Tonttiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009 katsottuani maineikkaan väittelypätkän, jossa hän keskusteli lasten päivähoidosta Nina Mikkosen kanssa Ylen Aamu-tv:ssä. Toki Nina Mikkosta vastaan esiintyminen on hieman älykkään julkisuuskuvan aikaansaamisen easy mode, koska Mikkosen me kaikki olimme jo etukäteen median avustuksella sisäistäneet korkeintaan viihdyttäväksi kylähulluksi. Kuitenkin jäin siihen käsitykseen, että Tontti on ihan tolkun mies.

Pitkään aikaan en kuullut Jarkko Tontista oikein mitään, mutta nyt helmikuussa kohotin kyllä kulmakarvojani hämmentyneenä. Tonttipa päätti kirjoittaa Helsingin Sanomiin kolumnin, jossa ei ollut oikein muuta sisältöä kuin vittuilua fyysikko Syksy Räsäselle tämän pukeutumistyylistä. (Räsänen kirjoitti aika sympaattisen vastineen.)

Tänään päädyin lukemaan Jarkko Tontin mussutuksia sosiaalisessa mediassa. Tontilla tuntuu olevan tapana räksyttää ja jankuttaa varsin epärakentavasti keskustelukumppaneilleen. Ei luulisi olevan aikuiselta mieheltä liikaa vaadittu antaa asioiden puhua ja olla mölisemättä tällaisia lukiopojan tasoisia välihuuteluja täysin järjettömiin konteksteihin (katso koko kommenttiketju).

Mielipiteeni on päivittynyt. Jarkko Tontti on itsekin täysin viiteryhmiinsä ripustautunut poliittinen toimija ja saavuttamallaan statuksella masturboija, mutta silti katsoo asiakseen metelöidä kaikille muille samoista asioista, aivan kuin se olisi jotakin kauhistuttavaa ja ennen näkemätöntä epärehellisyyttä. Siinä sivussa riittää myös aikaa osoitella sormella erilaisia elämäntapoja noudattaville ihmisille ja oletettavasti vielä nostaa tästä touhusta jotain juttupalkkiota maan suurimmalta päivälehdeltä.

Jos jokin on noloa keski-ikäisyyttä, niin se, että naureskelee nojatuolistaan muulle maailmalle eikä osaa keskustella asiallisesti toisin ajattelevien ihmisten kanssa. Jarkko Tontti ei näytä ymmärtävän tätä, joten hän on tyhmä ja mulkku.

Ei kommentteja: