11.9.2009

Mistä näitä mänttejä oikein tulee?

HS.fi-keskustelusta:
Käsittämätöntä tämä naisten tasa-arvon vouhottaminen. Itse näin naisena en todellakaan ymmärrä tätä. Minusta on aivan ihanaa olla nainen ja saada mieheltä huomiota esim. oven avaamisessa, kassien kantamisessa, ensin ovesta menossa sekä takin päälle laitossa, autoni renkaiden vaihdossa sekä kodin pienissä remonttihommissa, aivan varmasti selviäisin näistä kaikista aivan itsekin mutta minusta tämä nyt tuntuu tosi kivalta ja mieheni myös mielellään tekee näitä asioita puolestani - se on hänen tapa kertoa arvostuksesta minua kohtaan- tässä vain muutamia arkipäivän huomionosoituksia mainitakseni. En tunne mitenkään itseäni tai omaminääni sorretuksi, päinvastoin. Elän avioliitossa miehen kanssa jolla on itsetunto kohdallaan, hän on selvästi mies ja minä nainen. Meillä on yhteisiä juttuja ja asioita mutta toki myös aivan omia juttuja.
Kunnioitamme toinen toisiamme ja näytämme sen myös arkielämässä, suosittelen kaikki naiset. On ihana olla nainen! Eläköön se pieni ero.

-nimim. tasa-arvon puolesta


Onhan se nyt varmasti kivaa, että kohdellaan jatkuvasti heikkona, sirona ja avun tarpeessa olevana. Mutta luulisi olevan aika helppoa löytää tästä teemasta myös jotain kääntöpuolia...

Minustakin on kivaa, kun joku tekee minulle vaikeita tai epämiellyttäviä asioita puolestani tai sulkee minut syliinsä, hellii ja antaa huomiota. Eikö minullakin ole oikeus pitää näistä asioita ja toivoa niitä osakseni? Jopa odottaa niitä? Vaikkei minulla luultavasti ole munasarjoja?

2 kommenttia:

Inana kirjoitti...

Huomionosoituksilla on kuule hintansa! Jos haluaa kohteliasta käytöstä saa tottua samalla myös alentuvaan asenteeseen! Kyllä se niin on että tasa-arvo tappaa arvostuksen! Jos naisilla on liikaa oikeuksia niin sukupuoliero häviää ja miten silloin käy lisääntymisen? Laji häviää ja mitenkäs sitten suu pannaan!

Sushi kirjoitti...

Meidän lukion enkunopettaja sano, että vielä joskus keksitään, miten naiset pystyy hedelmöittään ittensä, ja sitten miehet on turhia eikä niitä enää tarvita. Jaaha, selvä! Sillä äijällä oli muutenkin aika levottomat jutut.