12.2.2009

Saamattomuutta ilmassa

Eikä otsikko nyt viittaa Timo Hännikäiseen tai hänen kirjoituksiinsa.

En ole eilen enkä tänään jaksanut poistua asunnosta. Tai no, pesinhän pyykkiä sentään eilen, tuolla HOASin pesulassa naapuritalossa. Mutta sen pidemmälle en ole päässyt. Eilen olisi ollut historiallisen kielitieteen peruskurssin luento, mutta epäonnistuin motivoitumaan tarpeeksi sinne lähteäkseni.

Tänään taas olisi kolmentoista minuutin kuluttua alkamassa luento suomen syntaksista semantiikan näkökulmasta. Mutta kun ulkona sataa lunta ja on niin hyytävän näköistä. Kaivoin kaapista aivan liian ison villapaidan, vedin villasukat jalkaan ja uppouduin sohvan nurkkaan irkkaamaan.

Nälän tultua rupesin kokkaamaan. Sain aikaiseksi tämmöistä tomaattista riisi-kaura-linssi-pakastevihannes-mössöä. Se maistuu hyvältä. Mukana myös aimo satsi jotain Vii Voanista ostamaani paprikajauhetta, pieni sipuli, valkosipulia, oliiviöljyä, seesaminsiemeniä, kasvisliemikuutio, kapriksia ja miehekäs turaus sriracha-kastiketta.

Sen verran kai tänään on Helsingissä käytävä, että otan osaa Siulan unkarin lukupiiriin ja käyn Kristiina-instituutissa kopioimassa pari artikkelia, jotka olisi luettava huomiseksi. Mutta enköhän kerkeä olemaan tekemättä mitään tässä vielä muutaman tunnin. Ties vaikka tekisin valmiiksi maanantaista asti muhineen postauksen eräästä fenno-ugristisesta aiheesta.

Ei kommentteja: