27.5.2010

Lumi suli

Viime tapaninpäivänä keksin uuden projektin. Panin tietokoneeni ottamaan talteen Ilmatieteenlaitoksen lumensyvyyskartan kerran päivässä (linkki tuskin toimii kovin pitkälle kesään). Ajattelin, että sitten keväällä kun lumet ovat sulaneet, teen kartoista gif-animaation.

22.5. on kartassa ensi kertaa ollut koko maa Lappia myöten paljaana. Tässä siis valmis animaatio. Se on muuten hieno, mutta 11.3. koneeni taisi olla kiinni, joten tuon päivän kartta puuttuu. :(

EDIT: Tässä oli hieno animaatio, mutta otin sen pois havaittuani, että se olikin tekijänoikeusrikkomus. Verovaroin kustannettu Liikenne- ja viestintäministeriön alainen julkisorganisaatio Ilmatieteenlaitos omistaa tekijänoikeudet kaikkiin säätietoihinsa ja karttoihinsa. Seuraavan lainauksen korostus on omani.
Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun päivittyviä sää- ja ilmastotietoja ei saa irrottaa eikä kopioida sivustolta muihin verkkopalveluihin tai sovelluksiin. Internetissä tapahtuva käyttö on aina julkista, ei yksityistä, joten tietojen irrottamista tai kopiointia Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelusta ei saa tehdä edes ei-kaupallisessa tarkoituksessa.
Arvoisa Ilmatieteenlaitos, olen pettynyt.

Ei kommentteja: