13.6.2010

Shooting Spree

Sain tällä viikolla viimein Minolta MD → Canon EF -soviterenkaan, jonka tilasin netistä. Tänä aamuna menin sitten penkomaan isäni kameralaukkua ja sovittelemaan objektiiveja kameraani. Isä on nimittäin harrastanut paljon valokuvausta joskus 60- ja 70-luvuilla ja hänellä on paljon silloista välineistöä tallessa.

Syystä tai toisesta 300 mm:n teleobjektiivi ei suostunut lukittumaan soviterenkaaseen. Ehkä sen bajonetti on niin kulunut tai jotenkin epästandardi tai muuten vain tyhmä, että ei onnistunut. Laukusta löytyi myös pari 55 mm:n objektiivia (joita en tarvitse, koska on jo EOS 450D:n kittiobjektiivi Canon EF-S 18-55mm IS).

Näitten lisäksi löytyi todella mahtavaa optiikkaa: MC TELE ROKKOR-QD 1:3.5 f=135mm. Etu- ja takalinssi ihan naarmuttomat. Etu- ja takatulpat tallella, lisäksi kaksi erilaista vastavalosuojaa ja UV-suodin.

Seuraavaksi seuraa pitkähkö oksennus tänään viimemainitulla objektiivilla räpsimiäni kuvia. Monet niistä ovat lähikuvia, koska olin niin tohkeissani, etten malttanut säädellä aukkoa hirveästi vaan pidin sen 3.5:ssä melkein koko ajan. Soviterenkaassa on kuitenkin miinuslinssi mukana, joten objektiivi kyllä tarkentuu äärettömään asti – lähellekin puoleentoista metriin. Linssillisen soviterenkaan kanssakin tämä objektiivivanhus piirtää sangen tarkkaa jälkeä, värit toistuvat mainiosti, kontrasti on oikein kelvollinen ja tietysti myös bokeh miellyttää ainakin omaa silmääni.


2 kommenttia:

Sushi kirjoitti...

Onko tuossa toisiksi ylimmässä kuvassa bambu vai mikä kiertyy noin nätisti rullalle?

Tuomo kirjoitti...

Ei se varmaan taksonomisesti mikään varsinainen bambu ole, mutta semmoinen bambunkaltainen huonekasvijuttu, jonka oli äiti sullonut pulloon keittiön ikkunalle.