12.12.2008

Huonoa typografiaa mur

Ylioppilaslehti kolahti juuri postiluukusta. Kansikuvasta silmille rävähtää niin huonoa taittojälkeä, että oksat pois. Näytänpä.

"Paha pukki" -otsikko on taitettu "kaunokirjoitusfontilla". Fontin välistys on vedetty niin tiukaksi, että gemenakirjainten yhdysosat eivät osu lähellekään päällekkäin. Kuvitelkaapa kirjoittavanne käsin tuo sana "pukki". Ei kai kukaan kirjoita ensin tuota p-kirjainta noin ja sitten p:n loppuvedon jälkeen nosta kynää ja aloita puolen sentin päästä vasemmalta u:ta uudella vedolla?


Tämä elementti olisi pitänyt joko taittaa huomattavasti väljemmin, jotta tämä fontti näyttäisi järkevältä, tai valita jokin toinen, tiiviimpi fontti. Tällaisenaan tulos herättää hilpeyttä ja näyttää suurin piirtein krapulassa deadline-aamuna tehdyltä.

Joutessani laitoin Ylkkäriin palautettakin. Kyrsii niin tuollainen hölmöily.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ylkkärin taitto, muutenkin kuin kannen osalta, on nykyään ihan levoton, samoin nimeltä mainitsemattoman Sanoma-konsernin päivälehden viikkoliitteen. Toisaalta eivät ne ammattilaisetkaan aina osaa. Journalistiliiton Journalisti-lehti on masentavaa selailtavaa kaikessa väljyydessään. Ehkä niillä ei vain ole mitään sanottavaa.